The World Food Prize Foundation

The Borlaug Ballroom

The Borlaug Ballroom is the single largest room in the Hall of Laureates and the space that is most transformed, located on the south side of the Rotunda. In the original library design, this area served as the Stacks Room and was actually a two-story space, separated with a glass floor and completely filled with bookcases. The room was a plain, utilitarian space. The original design can still be seen, as one part of the glass floor has been preserved as a balcony. The historic placement of the bookcases is marked in the new wood floors with a diagonal woodgrain pattern, suggesting their original location. This storage area has now been transformed into an elegant gathering space honoring Dr. Borlaug.

Seating: 
Theater Style - Seats 275
Rounds of 10 - Seats 220
Max Capacity - Seats 254
Standing - 400 guests

© 2018 The World Food Prize Foundation. All Rights Reserved.